Δράσεις Απριλίου

Τον μήνα Απρίλιο, οι δράσεις μας ήταν πολύπλευρες, καθώς θέλαμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούσαμε, για να περάσουν καλύτερα τις άγιες ημέρες του

Στα περίπου 80 παιδάκια που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα ‘Ελπίδα’, στείλαμε 100 σοκολατένια λαγουδάκια, 97 ολοκαίνουργια παιχνίδια, και 100 λαμπάδες μαζί με μπόλικα υλικά διακόσμησης, ώστε τα παιδάκια να χρησιμοποιήσουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους και να φτιάξουν την λαμπάδα τους όπως την προτιμούσαν.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αργυρούπολης στείλαμε 300 κιλά κουλουράκια και 300 τσουρέκια για 300 φτωχές οικογένειες.

Ακόμα 600 κιλά κουλουράκια, μαζί με πολλά τσουρέκια, μοιράστηκαν στα περίπου 600-700 άτομα των ιδρυμάτων: ‘Κιβωτός του Κόσμου’ στον Κολωνό, Ε.Γ.Ν.Υ.Α. (Σωματείο Ατόμων με Νοητική Αναπηρία), Οικοτροφείο Σωματείου ‘Η Αργώ’, Εκκλησία Αγίων Θεοδώρων στην Ανάβυσσο, Γηροκομείο ‘Εστία Κωνσταντινουπόλεως’ στην Παλαιά Φώκαια.

Φροντίσαμε ακόμα να ενισχύσουμε πολλές φτωχές οικογένειες με κιβώτια με τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, δημητριακά, φρυγανιές, μπισκότα, ζάχαρη, καφές, κ.α.):

  • 450 κιβώτια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.
  • 200 κιβώτια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας
  • 60 κιβώτια στην εκκλησία Ζωοδόχος Πηγή στον Άλιμο
  • 40 κιβώτια στο Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας στον Κολωνό
  • 20 κιβώτια σε οικογένειες μαθητών σχολείου στην Γκράβα
  • 80 κιβώτια σε οικογένειες στην Ανάβυσσο
  • Τρόφιμα στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη
  • Πρωινά στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων ‘Ο Καλός Ποιμήν’ στον Πειραιά

Οι παραπάνω δωρεές τροφίμων ισοδυναμούν με 72.520 μερίδες φαγητού!

Πέρα από την αποστολή συσκευασμένων τροφίμων, στις καθιερωμένες μας συναντήσεις κάθε Σάββατο στον χώρο μας στον Άγιο Δημήτριο, παρασκευάσαμε οι ίδιοι συνολικά 760 μερίδες φαγητού, όπως σουφλέ με πένες, μπριάμ, πίτσες και σάντουιτς, τις οποίες παραδώσαμε στην Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά ‘Ο Καλός Ποιμένας’ και στην ‘Κιβωτό του Κόσμου’ για την σίτιση των παιδιών. Με μεγάλη ικανοποίηση μάθαμε ότι τα παιδιά αγαπούν την μαγειρική μας και ανυπομονούν για την παράδοση των γευμάτων κάθε Σάββατο βράδυ!

Εδώ και πολύ καιρό, δωρίζουμε κάθε μήνα 70 ατομικές πίτσες στο ίδρυμα Ε.Γ.Ν.Υ.Α. και 35 πίτσες στο ορφανοτροφείο Άγιος Ανδρέας. Επίσης στέλνουμε 1.200 γιαούρτια, 720 λίτρα γάλα και 40 κιλά τυρί φέτα στα γηροκομεία Αθηνών και Παλαιάς Φώκαιας.

Περισσότερα
Άρθρα